De vinner journalistpriserna

Sedan 1994 har Värmlands journalistförening delat ut journalistpriset till den eller de som stått för den bästa journalistiska insatsen under året. Under åren har fler priser vuxit fram och i år delas journalistpriset, priset för kreativ journalistik samt sportpriset ut.

Pristagarna har utsetts av en jury som består av representanter från föreningen, VF, NWT, P4 Värmland och SVT Nyheter Värmland.

2017 års journalistpris tilldelas:

Annika Ström och Hedvig Nilsson, P4 Värmland

Det är inte lätt att göra samhällsjournalistik.
Många gånger hettar det till ordentligt och 2017 var sannerligen ett år då det fanns ett antal heta ämnen att göra journalistik kring.
Att då göra det som är jobbigt och det som kanske tar emot utan att backa kräver en viss typ av journalist.
Värmland har flera sådana och det bevisades under fjolåret då de här två genom en väl genomförd granskning och kartläggning lyckades sprida nytt ljus över en ordentligt omtvistad händelse.

För sin granskning av den tänkta moskéverksamheten på Rud i Karlstad tilldelas Annika Ström och Hedvig Nilsson på P4 Värmland VJF:s journalistpris för 2017.

 

2017 års pris för kreativ journalistik tilldelas:

Fredrik Karlsson, NWT

Hur gör man något man gjort 10 000 gånger tidigare på ett nytt sätt? Hur vrider man om det man redan kan så väl för att göra det lite, lite bättre?
Var ställer man en ny ishockeyspelare i Karlstad – samtidigt som man knyter an till dennes något speciella nattrutiner?
Inte många skulle tänka på att släpa ut honom till Stadsträdgården och framställa honom som en skräckfilmsmördare – men många skulle kanske behöva tänka om.

För vad som skulle kunna beskrivas som “en äkta målvaktstavla” tilldelas Fredrik Karlsson på Nya Wermlands-Tidningen VJF:s pris för kreativ journalistik för 2017.

 

2017 års sportpris tilldelas:

Kenneth Olsson, NWT

Allt blir inte alltid som man har tänkt sig, framför allt inte i sportens värld. Även om framtiden må se ljus ut kan man snabbt finna sig i ett nu som skiljer sig markant åt den dåtid man just upplevt.
I över 2 200 ord, eller om du hellre vill; 12 450 tecken, beskrivs här precis ett sådant skifte.

Med avstamp i den grusbelagda oval som i mitten av 1990-talet var central inte bara i Värmland utan i hela speedway-Sverige beskriver Nya Wermlands-Tidningens Kenneth Olsson en svunnen tid i värmländsk speedway och för det tilldelas han VJF:s sportjournalistpris för 2017, ett pris instiftat som Sportjournalistklubbens sista önskan.

Här kan du läsa mer om de nominerade.