Vinnarna av journalistpriserna ska utses

Kolleger och kamrater!

VJF:s styrelse har nu mottagit och sammanställt alla inskickade bidrag till journalistprisutdelningen och kommer nu inleda det hårda arbetet med att utse vinnarna.

Precis som förra året, 2016, kommer en vinnare utses i kategorin Sportpriset, en i kategorin Kreativ journalistik och liksom alltid kommer ett bidrag ta hem det klassiska journalistpriset.

Styrelsen fick i år in över 30 bidrag och man kan konstatera att det görs oerhört mycket bra och kreativ journalistik i länet – inom samtliga kategorier – och det kommer bli mycket svårt att utse vinnare i år. Dessutom har redaktionerna i år blivit bättre på att inkludera kvinnor i sina bidrag. 2016 var endast 14 procent av de inskickade bidragen kvinnliga – i år är siffran närmare 40 procent. Mycket bra!

Vinnarna i respektive kategorier premieras på VJF:s 100-årsgala i mars. Närmare information om den, som var och när, kommer senare – men se till att boka upp datumet redan nu.

VJF:s årsmöte kommer hållas separat från galan vid en tidigare eller senare tidpunkt. Även där får vi lov att återkomma med mer information.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s