Årsmöte – ikväll händer det

På torsdagskvällen klockan 18.00 inleds årets årsmöte med Värmlands journalistförening.

Styrelsen har sedan tidigare utsett fem bidrag som nominerats till det prestigefyllda priset och vid 19-tiden på torsdagskvällen kommer vinnaren avslöjas.

De nominerade är:

• Solveigh Voyce, chefredaktör på Säffle-Tidningen för att hon i sina ledare står tydligt upp mot mörka krafter – trots de anonyma hot och trakasserier det medfört för hennes egen del.

• Mari Stenström för Partipiskan i P4 Värmland. En intervjuserie tillsammans med komikern Christoffer Appelqvist. Ett originellt och nyskapande koncept som stack ut i valbevakningen.

• Per Mojanis, Daniel Larsson och Kjell Martinsson på Nya Wermlands-Tidningen för Konsumskandalen. Avslöjandet visade på oegentligheter kring VD Steve Fredrikssons lön och ersättningar samt stora brister i kontrollen av en förening som ägs av mer än 100 000 värmlänningar. VD och styrelse fick avgå.

• Morgan Schmidt på Värmlands Folkblad för granskningen av Värmlands Näringslivsutveckling AB. Granskningen av hur det kommunala bolaget bildades ledde fram till en unik dom där Karlstads kommun fälldes för att ha gynnat det privata näringslivet.

• Rino Rotevatn på SVT Värmlandsnytt för sin serie om Norgebarnen där det avslöjades att svenska barn som blir tvångsomhändertagna av norska myndigheter riskerar att förlora sitt medborgarskap och kulturella identitet – med den svenska statens goda minne.

Information om vinnaren kommer skickas till nyhetsredaktionerna i länet i samband med årsmötet och det kommer även publiceras här på sajten.

Här kan du läsa om förra årets vinnare.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s